Ανακοινώσεις

ΚΘΒΕ και Metadosis μαζί πρωτοπόροι στην παροχή ευρυζωνικών υπηρεσιών στον χώρο του πολιτισμού

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, έπειτα από οκτώ συναπτά έτη συνεργασίας με την εταιρεία παροχής υπηρεσιών internet Metadosis προχώρησε στην ανανέωση της σύμβασης χορηγίας, ξεχωρίζοντας την αξιοπιστία, την τεχνολογική καινοτομία και την άριστη πελατειακή εξυπηρέτηση τους, ως βασικούς πυλώνες σύμπλευσης, στο έργο του Οργανισμού να παράγει αλλά και να “μεταδίδει” το καλλιτεχνικό και πολιτιστικό του έργο χωρίς εμπόδια.
Με αυτή τη δράση, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος θα γίνει ο πρώτος φορέας του είδους του που θα παρέχει ευρυζωνική πρόσβαση internet στο κοινό του.

Με τη νέα σύμβαση χορηγίας με τη Metadosis το ΚΘΒΕ αποκτά νέο αέρα επικοινωνίας σε όλους τους χώρους φιλοξενίας του πολιτιστικού οργανισμού, όπως είναι η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών, το Βασιλικό Θέατρο το Θέατρο Δάσους, η Μονή Λαζαριστών, το Θέατρο Γης και τα Εργαστήρια σκηνικών Ν. Ραιδεστού μέσω των υποδομών WiFi δίνοντας άμεση προσβασιμότητα σε κάθε επισκέπτη, καθ’ όλη τη διάρκεια των παραστάσεων και των εκδηλώσεων και σε όλους τους χώρους αναμονής.

Η Πρόεδρος του Δ.Σ. κα Γιάννα Καρύμπαλη-Τσίπτσιου, η οποία συνυπέγραψε τη συνέχιση της παραγωγικής συνεργασίας με την εταιρεία Metadosis, αφού ευχαρίστησε τους εκπροσώπους της για τη στήριξή τους, προέβαλε την πολύτιμη προσφορά της εταιρείας τόσο στον Οργανισμό όσο και στους πολίτες, οι οποίοι θα μπορούν στο μέλλον να έχουν πρόσβαση, ψηφιακά, στο παραγόμενο πολιτιστικό προϊόν του ΚΘΒΕ.

Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΚΘΒΕ, Αστέριος Πελτέκης, αναφερόμενος στην αναβαθμισμένη ανανέωση της πολιτιστικής χορηγίας της Metadosis τόνισε πως «οι δύο οργανισμοί ΜΑΖΙ είναι πρωτοπόροι στην παροχή ευρυζωνικών υπηρεσιών στον χώρο του πολιτισμού προσφέροντας στους θεατές τη δυνατότητα της άμεσης και ποιοτικής σύνδεσης τους στο διαδικτυακό “κόσμο” του ΚΘΒΕ, θέτοντας επιπλέον βάσεις για τη μελλοντική μετάδοση και ψηφιακή θέαση των δράσεων του».

«Η Metadosis, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, υλοποιεί πλήθος χορηγιών πολιτισμικού και αθλητικού ενδιαφέροντος. Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για τη συνεχιζόμενη συνεργασία μας με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, η οποία μετράει περισσότερα από εφτά έτη. Η χορηγία μας περιλαμβάνει την παροχή ευρυζωνικών συνδέσεων Internet και διασύνδεσης του συνόλου των σημείων διαχείρισης του ΚΘΒΕ, όπως: Κτίριο Εταιρίας Μακεδονικών Σπουδών, Βασιλικό θέατρο, Θέατρο Γης, Θέατρο Δάσους, Μονή Λαζαριστών, Εργαστήρια σκηνικών Ν. Ραιδεστού. Με την αναγνώριση αυτής της χορηγίας ως Πολιτιστικής από το Υπουργείο Πολιτισμού, επιβεβαιώνεται η σημασία της συμβολής μας στον πολιτιστικό τομέα» τόνισε σε δηλώσεις του ο Διευθύνων Σύμβουλος της Metadosis Νικόλας Κάνουρας, ενώ την ίδια ώρα ο Οικονομικός Διευθυντής της εταιρείας Ορφέας Κάνουρας εξήγησε ότι «προκειμένου το ΚΘΒΕ να ανταποκριθεί στις νέες τεχνολογικές απαιτήσεις και να ενισχύσει περαιτέρω το αποτύπωμα της τεχνολογικής υπεροχής του, επεκτείνουμε τη χορηγία μας με εκτεταμένες παρεμβάσεις σε όλα τα σημεία διαχείρισης του ΚΘΒΕ, με στόχο να επιτευχθεί 100% κάλυψη για πρόσβαση WiFi. Αυτή η υλοποίηση θα εξυπηρετεί τόσο τις διοικητικές λειτουργίες όσο και το σύνολο των θεατών σε όλες τις παραστάσεις εφεξής, προσφέροντας ανώτερη και ποιοτική εμπειρία χρήσης του internet. Με αυτή τη δράση, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος θα γίνει ο πρώτος φορέας του είδους του που θα παρέχει ευρυζωνική πρόσβαση internet στο κοινό του και είναι τιμή μας που συμβάλλουμε σε αυτό».